Tuesday 6 November 2012

CUM PUTEM RECICLA ?

http://www.slideshare.net/mazgaliciart/how-we-can-recycle-15056786
(Proiect artistic la care am lucrat o vara intreaga)


Mereu arta s-a aflat in stransa relatie cu tehnologia , amandoua au evoluat cam in acelasi timp , astfel ca , o data cu revolutia industriala au aparut materiale noi , cum ar fi plasticul.
Prin transformarea rezidurilor in resurse utilizabile , putem ajuta la curatarea mediului din punct de vedere vizual cat si din punct de vedere al poluarii , gunoiul continand materiale recuperabile in proportie de 70% si , daca adaugi materia biodegradabila , chiar de 90%. Putem ajuta la conservarea resurselor naturale , conservand energia. Este necesara mult mai putina energie pentru transformarea materialelor reciclate in materiale noi , comparativ cu inceperea productiei cu materiale prime , brute.

Peisaj cu blocuri pe timp de noapteatelierul meu de lucru de pe terasa

Lucrare Nud din cadrul proiectului din materiale reciclate
Joc de puzzleCainele meu e ecologist
Lucrare Floarea soareluitriptic de lucrari alternative

Am iesit cu umbrela la iarba verdeBere rece pe timp de vara
In faza incipienta                          „Atelierul de lucru”

Tema acestui proiect a pornit din dorinta de a arata ca se poate face arta din orice. Am folosit capacele de pet-uri colorate in loc de rama , folosind culori diferite, nepunandu-le intr-o anumita ordine. Le-am asezat astfel incat sa dea impresia de rama colorata sau sa se asemene cu o jucarie. De fapt arta inseamna , din punctul meu de vedere joc. Iau acest joc in serios asa cum si copiii , la randul lor , isi iau joaca lor in serios , punand-o inaintea altror lucruri. Unii oameni , ajunsi la maturite uita sa se joace , adica uita sa se deconecteze de problemele vietii. Acesti “oameni maturi” isi uita de fapt originile astfel devenind in anumite cazuri mult mai vulnerabili decat copiii ;
Prin aceasta joaca pe seama unui subiect serios nu urmaresc sa iau in deradere respectivul subiect , ci sa propun o rezolvare in folosul artei a ceva ce necesita o rezolvare imediata din partea noastra (aceasta rezolvare , spunand-o si altii la modul serios , nu a luat-o nimeni in seama).
,,A recicla inseamna a reutiliza un material la fabricarea de produse noi. Daca pentru metale (otel , aluminiu) exista aproape 20 de intreprinderi reciclatoare , iar hartia se retopeste in 11 instalatii , ultimul racnet in materie de reciclare este plasticul.
Daca alte tipuri de deseuri (carton , hartie , lemn , folie) sunt mai usor de procurat angro , din curtile fabricilor sau ale marilor magazine , recipientele de plastic din care ne bem zilnic apa si sucurile sunt singurele deseuri care se obtin exclusiv post consum’’.
(National Geographic , octombrie 2007).
Pentru a face rost de aceste capace am fost prin baruri , cluburi (unde am vorbit cu cei de acolo sa imi doneze capacele , in folosul artei). A fost un gest de socializare pentru o cauza nobila , la care majoritatea au reactionat pozitiv. Astfel ca , punand umar de la umar , au participat fiecare cu ceva la acest proiect. In momentul cand un om poate fi folositor cu ceva si asta nu implica sa renunte la ceva ce ii trebuie , te ajuta cu cea mai mare placere. Asta am putut eu observa peste tot unde am fost.
De asemenea , am mai cules capace de prin paduri , impreuna cu cainele  meu Lord (care, din pacate, acum nu mai este), care imi aducea sticlele cu totul si a facut o gramada mare de sticle ; asa ca l-am numit cainele ecologist.



Lord curata gunoaieleCainele ecologist in misiune

finalul unei zile de muncaO mica parte din munca de ecolgist
Acesta a fost cel mai drag proiect personal la care am lucrat. Sper sa urmeze si altele, care sa le fac cu aceeasi placere cum l-am facut pe acesta.

No comments:

Post a Comment

Consumul Online